Rokraksts un estētika

Lasīšana, rakstīšana, zīmēšana, darbs ar datoru ir pacietīga prāta darbība, kurā jādarbojas ar sīkiem elementiem. Tās ir zīmes, burti, līnijas un detaļas. Radīšanas procesā tas ir darbs ar pirkstiem. Mūsdienu datorizētajā laikmetā vairs reti kāds kaut ko raksta ar roku. Tomēr rokraksts spēj atklāt par cilvēku savas nianses.
Burtu atpazīšanai ir nepieciešama strukturālā loģika, jo burts ir valodas strukturāls elements. Taču cilvēks burtus var arī uztvert savādāk. Kā vijīgas spirāles. Burtu uztvere ir atkarīga no tā, kādām darbībām ir vairāk piemēroti pirksti. Ja pirkstu darbībā tiek ielikta loģika, tad burti tiek uztverti kā kantaini elementi. Rokraksts ir stūrains. Arī pirkstu darbību šis cilvēks labāk izmanto tehniskām darbībām ar sīkām lietām.
Skaists un vijīgs rokraksts liecina par tēlainas estētikas klātbūtni pirkstu darbībā. Šis cilvēks detaļas un zīmes uztver vairāk kā skaistu formu harmoniju. Pirkstu darbībā iesaistās ētika un estētika.
Vīriešiem rokraksts parasti mēdz būt stūraināks. Tas liecina, ka vīrietim pirkstu darbībā vairāk dominē loģika. Ja vīrietim ir skaists rokraksts, tas liecina par ētiskā tipa pazīmēm. Ētikai nāk līdzi estētika, tieksme uzrakstīt skaisti.
Loģiskās pirkstu darbības vairāk raksturo vīrišķīgo domāšanu. Ja vīrietim dominē tēlainā pirkstu koordinācija, viņam piemīt daudz sievišķīgu īpašību. Viņam ir manierīgas kustības, teatrāli žesti un sievišķīgs balss tonis. Pārāk iestrēgstot šajā sievišķīgajā daļā, emocionalitātes dominante var izpausties kā pārmērīga tieksme uz ārišķībām, kuras var būt papildinātas ar intrigām un emocionālām scēnām.