Socioniķu intereses

Par ko visvairāk internetā runā socioniķi:
1. Socioniķi ir gatavi bezgalīgi diskutēt par to, kas kurš populārs cilvēks ir par tipu. Cik diskutētāju, tik versiju, katram savi neapgāžami argumenti.
2. Socioniķi sniedz piemērus no dzīves, kuros kā galvenais varonis figurē viņš pats kā spilgts sava tipa pārstāvis. Stāstījumu papildina darba kolēģu tipi, kurus neviens nepazīst, bet ar visiem ir ļoti spilgtas vai nu konflikta vai duālās attiecības, kas nu tur kuram sanāk. Stāstījumā vienmēr ir klāt: Manam tipam raksturīgi..., man darbā viens Napoleons, neciešams, nevaru, mums konflikts...
3. Socioniķi aktīvi diskutē par sakarībām modelī, liek plus un mīnus zīmes. Tipiskākās frāzes: "Es ar savu referento, viņš man ar savu ierobežojošo, mana bāze utt."
4. Socioniķi visur piemin kvadras un kvadru vērtības, katrā teikumā tiek iepītas frāzes: Beta tā dara, mēs no Gammas, Alfas vērtības.
5. Socioniķi visu laiku slavē un meklē duālās attiecības. Kad socioniķis atrod savu duālu, viņš pazūd no socionikas uz visiem laikiem. Laime ir, ko vairāk vajag.
6. Socioniķi mēdz aizrauties ar vārdu kaujām par to, kurš socioniķis ir gudrāks, kompetentāks vai dumjāks un nekompetentāks, kurš zin modeli un kurš nezin modeli.