Smadzenes darbā un atpūtā

Ja meklē ar dažādiem testiem, kura smadzeņu puslode cilvēkam dominē, tad aina var iznākt pretrunīga. Jebkuram cilvēkam būs kādi dominējošie centri loģiskajā puslodē, kuri nodrošina intelektuālās un profesionālās spējas. Vai cilvēks ies mācīties par komersantu, tirgotāju, grāmatvedi, valodnieku, juristu vai arhitektu, tas ir atkarīgs no viņa dominējošā intelekta specifikas, kurā akcents būs uz loģisko puslodi, atšķirsies tikai dažādu intelekta izpausmes veidi. Ja mēs atrodam cilvēkā kādas dominējošās zonas tēlainajā puslodē, tās vairāk dominēs brīvajā laikā. Atpūtā organismam ir lielāka tieksme izskrieties brīvībā, ļauties nekontrolētu iespaidu plūsmai.
Izteiktāka dominante uz tēlaino puslodi ir radošā darbā, kuru cilvēks ar prieku veic brīvajā laikā. Tā daļēji ir atpūta un izklaide, sava veida vaļasprieks. Vai nu tas būtu mākslinieciskais tips vai izgudrotājs, radošā darbā tiek ielikta impulsīva aizrautība, bet trūkst stabilas un monotonas pacietības. Ir tieksme sākt kaut ko jaunu un interesantu, netērejot laiku pacietīgām un monotonām darba operācijām.
Ja cilvēks ir ļoti radošs, nepārtraukti kaut ko izgudro, zīmē, dejo, ceļo un rada visādus brīnumus, tad viņam aktivizēsies abas puslodes vienlaicīgi. Aktivitāte, brīvas kustības, svaigs gaiss un pastaigas uzlabo smadzeņu asinsriti, veicina domāšanu un asinsrites pieplūdi gan loģiskajai, gan tēlainajai puslodei. Svaigs gaiss uzlabo asinsriti abās pusēs, paātrina informācijas apmaiņu. Tas ir radoša darba pamatā.
Taču tēlainās puslodes pārmērīga iejaukšanās intelektu padara iracionālāku un veicina domu aizmaldīšanos sānceļos. Sapņošana par intīmām baudām arī dod dopingu darbā, kas var noderēt kā atpūtas stimuls, bet pārmērībās tāpat aizved intelektu prom no darba pienākumiem. Monotons darbs pieprasa pilnīgu loģiskās puslodes dominanti, bez jebkādas brīvdomības un aizsapņošanās.
Lielāku tēlainās puslodes dominanti pieprasa profesijas, kuras saistītas ar citu cilvēku atpūtu un pakalpojumiem. Tā būs apkalpošana veikalos, salonos, viesnīcās, kafejnīcās, skaistumkopšana, tūrisms, izklaides pasākumi, televīzija, reklāma, mūzika, kino un visbeidzot intīmie piedāvājumi. Visas šīs profesijas ir domātas citu cilvēku atpūtai, par kuru tie maksā naudu. Šajās profesijās ir vislielākais pieprasījums pēc sievišķīga šarma.
Te ir jārunā par vīrieša un sievietes pasaules uztveres atšķirībām. Vīrietim tēlainā puslode palīdz atpūsties un ļauties brīvībai, bet naudu viņš nopelnīt spēj tikai ar loģiskās puslodes dominanti. Sieviete toties prot abas puslodes sapludināt un var nopelnīt vairāk tieši ar tēlainās puslodes dominanti. Lai vīrietis varētu nopelnīt ar tēlainās puslodes pārsvaru, viņam jābūt aktierim vai populāram dziedātājam, sieviešu mīlulim. Tēlainās puslodes iesaistīšana darbā palīdz ar jauku balss intonāciju, pievilcību, smaržu, seksualitāti, empātiju un daiļrunību. Tajā visā ir nepieciešama ne tikai sievišķība, bet arī labas komunikācijas spējas. Apkalpošanā un cita veida profesijās, kurās nepieciešams daudz sarunāties, var ievērot valodnieciskā intelekta pārsvaru pār citiem intelekta veidiem.